Tudjuk, mekkora kihívás egy tinédzserkorú gyermek a családban. Itt a Paulusban olyan játékos és beszélgetős programokat szervezünk, melyek segíthetnek nekik megtalálni a helyüket a világban. Mindezt a közösségünk alapját képező keresztény értékek mentén tesszük. Szeretettel várjuk a felső tagozatos fiúkat és lányokat, ha szeretnék egy jó közösségben jól érezni magukat. A mindenki számára nyitott alkalmaink a Paulus Közösségi Házban, vagy előre egyeztetett, a tinik számára izgalmas helyszíneken zajlanak . (pl. Lasercave, Trambulinpark, Mászóbirodalom, stb.) Év közben bármikor becsatlakozhatnak, nagy szeretettel fogadjuk őket egyedül vagy a barátaikkal. Az alkalmak időpontja a Programok menüpont naptárában található.


A mélyebb beszélgetésekre vágyók vasárnapi istentiszteleteink ideje alatt Mítoszromboló csoportunkban közösségre találhatnak, vitatkozhatnak, nevethetnek és új felismerésekre is juthatnak.


A diósdi Eötvös József Általános iskolában és a Kempelen Farkas Gimnáziumban a fiatalok hittanóra keretein belül szerezhetnek ismereteket tanáraik segítségével a Bibliáról.


Nagy népszerűségnek örvendő nyári közösségépítő táboraink különböző témájúak (pl. sport, angol, Biblia), és minden felsős számára nyitottak.